1. Hjem
 2. Trykt bog
 3. Udbetaling af royalties
 1. Hjem
 2. E-bog
 3. Udbetaling af royalties
 1. Hjem
 2. Lydbog
 3. Udbetaling af royalties
 1. Hjem
 2. Udgiv
 3. Udbetaling af royalties

Udbetaling af royalties

Sådan fungerer udbetaling

Det er vigtigt, at du husker at opdatere dit IBAN hvis du skifter bank, eller hvis du ønsker udbetaling til en anden konto. Du kan finde dit IBAN på din netbank eller ved at kontakte din bank. Du indtaster IBAN under “Kontoindstillinger” på platformen.

Løbende overblik over salgshistorik

Du kan løbende følge din salgshistorik på platformen under “Salgshistorik”. Pengene fra dit salg overføres til den konto, du har angivet på platformen. Der afregnes ikke beløb under 100 kr. (ekskl. moms), medmindre aftalen er ophørt. Alle salgsdata frem til udbetaling er ikke faktuelle, men vejledende. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være en mulig forsinkelse på dine salgsdata.

Udbetaling for e-bøger

Salg og udlån fra Publizon bliver udbetalt efter månedens afslutning. 

Udbetaling for Print on Demand

Udbetaling for salg af PoD-titler sker efter opgørelse hver måned. Royalties udbetales 2. mandag i måneden.

Udbetaling ved streaming

E-bøger

Selve streamingmodellen er anderledes end ved normalt styksalg. Vi afregner streaming på baggrund af, hvor meget af bogen der er læst. En e-bog inddeles i 5 lige store dele, som samlet udgør én e-bog.

Læsning af 20% af en given e-bog udløser således 1/5 forbrug af e-bogen. Læsning af 40% udløser 2/5 forbrug af e-bogen.

En e-bog regnes som læst når der er konsumeret 95% af den, svarende til 5/5. Der afregnes alene i hele e-bøger, som altså er 5 dele.

Eksempel på e-bog på 200 sider: Tre kunder har henholdsvis læst 22%, 45% og 66% af den samme e-bog. Der er derfor konsumeret 1 del, 2 dele og 3 dele af e-bogen – i alt 6 dele af samme e-bog.
Der vil således blive afregnet for én e-bog , som giver 16,10 kr. ekskl. moms. 
 Den sidste del bliver så gemt indtil der er læst yderligere 4 dele, hvorefter der igen afregnes for én læst e-bog.

Lydbøger

Vi afregner på samme måde som med e-bogen, på baggrund af hvor meget af lydbogen der er lyttet til. En lydbog inddeles i 5 lige store dele, som samlet udgør én lydbog.

Lytning af 20% af en given lydbog udløser således 1/5 forbrug af lydbogen. Lytning af 40% udløser 2/5 konsumering af lydbogen.

En lydbog regnes som læst når der er konsumeret 95% af den, svarende til 5/5. Der afregnes alene i hele lydbøger, som altså er 5 dele.

Én gang om måneden leveres der streamingforbrugsdata til Saxo Publish. På baggrund af denne data udregnes det skyldende beløb, der udbetales ved næste udbetalingskørsel. Det vil for eksempel sige, at forbrug fra januar vil være tilgængeligt inden den 9. hverdag i februar og vil blive udbetalt senest den 9. hverdag i marts. Udbetalingen følger altså her samme procedure som de andre salgskanaler.

Sådan fungerer udbetaling

Som privatperson udbetales dine royalties eksklusive moms.
Det vil sige, at Saxo Publish IKKE indberetter dine udbetalinger til SKAT, så det er derfor yderst vigtigt at du selv sørger for dette. På platformen kan du hurtigt danne dig et overblik over din udbetalingsbilag under ”Salgshistorik”.

Udgiver du som virksomhed?

Det er ikke muligt at få udbetalt dine royalties inklusive moms. Din fortjeneste via Saxo Publish skal indberettes hos SKAT som EU-salg uden moms. Du skal altså ikke indbetale moms, men blot oplyse, hvor meget du har tjent i indberetningsperioden.

Dette afsnit forklarer ikke, hvordan man indberetter moms hos SKAT. Dog belyser det hvad man specifikt skal gøre, for at indberette EU-salg uden moms, da dette ikke nødvendigvis er en normalt kendt praksis. 
Når du indberetter moms hos SKAT, skal du ud over at indberette moms udfylde formularen ”EU-salg uden moms – Indberetning, manuel”.

Navigér til kategorien ”EU-salg uden moms” og vælg ”Indberetninger”. 

Udfyld her de tre følgende felter med følgende: 

Land: NL, Holland

Moms-nr: 850875717B01

Varer: udfyld din samlede fortjeneste for Publish-salg for perioden. I vores eksempel har vi indtastet 5.000kr

Vælg så kontrollér. Er felterne udfyldt korrekt, vil du blive præsenteret for en bekræftelsesside. 

Godkend ved at trykke på ”gem”. 

Når du er klar til at indberette din moms, skal du vedrørende Publish-salg udfylde din fortjeneste under ”Rubrik B – varer – Værdien af varesalg…”. Der vil altså være 0 kr. salgsmoms (udgående) vedrørende dit Publish-salg, men husk at det udelukkende gælder for din Saxo Publish-fortjeneste.

Husk, at det er dit eget ansvar at indberette moms korrekt. Vi anbefaler at du tager fat i SKAT, hvis du er det mindste i tvivl, og bemærk, at vi ikke tager ansvar for om du indberetter din moms korrekt. 

Hjalp artiklen dig?

Relaterede artikler