1. Hjem
  2. Planlæg din udgivelse
  3. SEO & SEM – hvad er det?
  1. Hjem
  2. Promovér din udgivelse
  3. SEO & SEM – hvad er det?

SEO & SEM – hvad er det?

Hvad er SEO?

SEO er der i dag flere og flere der kender til, og om ikke andet har hørt om. Det står får Search Engine Optimization, og det er det der gør at man nemmere kan findes på Google.

Når du skriver en søgning på Google, er der lang række utroligt komplicerede algoritmer, der forsøger at gætte hvad du mener og derved vise dig de mest relevante resultater. Søger du f.eks. efter bogen “Da isbjørnen lærte at spille Ludo” men ikke kan huske titlen, kunne du f.eks. forsøge at søge efter isbjørn og Ludo. Hvis den hjemmeside der har “Da isbjørnen lærte at spille Ludo” til salg, har sørget for at have deres søgeoptimering i orden, så skulle bogen meget gerne dukke op øverst i søgningen på Google, og du finder derved nemt den bog du leder efter. Er deres søgeoptimering derimod ikke i orden, så kan du risikere at lede længe og lave mange forskellige søgninger før at den rigtige bog dukker op. Det er ikke bare frustrerende og tidskrævende, det kan gøre at bogen ikke bliver solgt.

Derfor er søgeoptimering i dag en af de vigtigste ting som du kan lave for at sikre at din udgivelse bliver set, og dermed også bliver solgt.

Hvordan søgeoptimering fungere er et enormt stort emne, og er meget komplekst. Der findes en lang række ressourcer på nettet, hvis du skulle have lyst til at gå i dybden med emnet. Det er bare at Google det…

Organisk søgning og annoncer

På Google og andre søgemaskiner, skelnes der imellem resultater der kommer takket være annoncer og de resultater der kommer organisk. Organiske resultater stammer fra hjemmesidens indhold som Google kender til, hvorimod Annoncer er et betalt resultat som fremhæves over de organiske

Annoncer vil altid ligge øverst, og det vil altid fremgå at der er tale om en annonce. Det første resultat under annoncerne er det første organiske resultat, og jo højere man ligger i de resultater, jo bedre. Der er ti resultater pr. side på Google, og erfaring viser at ligger du højt blandt de ti første resultater, så er der flere der klikker på på din side. Annoncer kan hjælpe dig rigtig godt på vej, da de sikre at ved relevante søgninger kommer du op og ligger øverst og så er der langt flere mennesker der ser din udgivelse.

Selvom man har en købt annonce på Google, så er søgeoptimering stadig utrolig vigtig. Den organiske søgning står nemlig stadig for størstedelen af alle visninger på Google.

Hvad er SEM?

SEM står for Search Engine Marketing. Det giver mulighed for, mod betaling, at komme med blandt annoncerne på Google, Bing og Yahoo.

Med SEM får man mulighed for at skabe noget opmærksomhed omkring sin udgivelse. Du kan sikre at den dukker op i forbindelse med visse søgeord eller fraser.

SEM fungerer således, at man fylder en konto op med et bestemt beløb, lidt ligesom benzintanken i din bil. Hver gang der så bliver klikket på din annonce, vil der bliver trukket penge fra kontoen. Når kontoen er tom kan du vælge at fylde mere på, eller at deaktivere annoncen.

Annoncen bliver udformet ud fra en lang række kriterier. Det kan være geografisk placering, søgeord eller fraser eller kategorier. Det kan være meget kompliceret at få skruet den helt rigtige annonce sammen, og hvis det ikke gøres rigtigt, får du ikke noget ud af din annonce. Vi anbefaler at få hjælp til dine annoncer, og Saxo Publish tilbyder hjælp til både markedsføring og annoncering.

Bannerreklamer

Der er en anden mulighed for onlinemarkedsføring nemlig bannerreklamer, også kaldet Display Marketing. Bannerreklamer er dem du ser på Google og andre hjemmesider som billeder eller bannere, ofte i siden eller i toppen af siden. Det er også det du ser på de sociale medier, såsom Facebook og Twitter.

Bannerreklamer er anderledes i og med at de kommunikere visuelt frem for med tekst, og de fanger derfor oftere folks opmærksomhed. Derfor er det også vigtig at det er det rigtige der bliver vist, og at det er et veldesignet banner eller billede. Det skal fange, og det skal få folk til at klikke.

Det er endnu et emne, hvor at man gå så dybt som man vil, og det er også noget som Saxo kan hjælpe med. Kontakt os for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Relaterede artikler