1. Hjem
  2. Trykt bog
  3. Sådan udgiver du som Print on Demand
  1. Hjem
  2. Udgiv
  3. Sådan udgiver du som Print on Demand

Sådan udgiver du som Print on Demand

Denne artikel er skrevet med henblik på at udgive en bog som Print on Demand gennem vores hjemmeside. Før du kan benytte denne guide skal du være oprettet som bruger og logget ind på din profil.

Ønsker du at udgive en e-bog? Se vores videoguide her.

For at starte udgivelsen skal du logge ind på din profil og trykke på “Ny Bog” som du finder i øverste højre hjørne.

Herefter vælger du hvilket format du ønsker bogen skal udgives i. Klik på start.

Trin 1 “Generelt” skal nu udfyldes. Gå videre til trin 2.

Trin 2 er et betalingstrin, hvor du køber udgivelsespakken som koster 499,- når du har valgt at udgive en fysisk bog. I denne pris er inkluderet oprettelsen af bogen + et ISBN. Du kan ikke udgive uden at tilkøbe denne pakke, men du kan vente med at købe pakken og trykke på “Fortsæt uden ISBN” og dermed komme videre til trin 3.

trin 3 skal manuskriptet uploades. Du skal være opmærksom på at dit manuskrupt skal være sat op i samme størrelse som det format du valgt på trin 1. Har du valgt at bogen skal være 155 x 235 mm skal dit manuskript også sættes op i 155 x 235 mm.

Du kan downloade vores word-skabelon ved at trykke på feltet “Word-skablon”. Skabelonen er tilpasset den størrelse du har valgt, hvilket betyder at såfremt du har valgt 155 x 235 mm, er det dokument der bliver downloaded til din computer, sat op i 155 x 235 mm. Udover det, er marginer og sidetal også tilpasset, så du ikke behøver at indstille dette selv.

Dit manuskript kan uploades som word og PDF.

trin 4 skal du udfylde bogens metadata – dvs alle informationer om bogen som boghandlerne bruger som salgstekst samt kategorisering af bogen.

Trin 5: Design af omslag, eller upload af omslag. Når du kommer til dette trin, får du to forskellige muligheder for at lave et omslag. Du kan enten benytte vores omslagsdesigner eller du kan uploade et design lavet i et andet program.

Vil du selv lave omslaget i et andet program end vores omslagsdesigner, skal du huske at designe omslaget med de korrekte mål – ellers vil systemet ikke tage imod din fil. Du finder omslagets mål ved at klikke på “omslagssepcifikationer”. Her har systemet udregnet hvilken størrelse dit cover skal laves i, på baggrund af det uploadede manuskript og den valgte bogstørrelse. Brug disse specifikationer, når du designer dit omslag.

Vil du benytte vores værktøj, har vi lavet en guide som du kan finde her.

Fordelen ved at benytte omslagsdesigneren er at du ikke behøver tage stilling til rygbredde, størrelse på coveret mv, da værktøjet automatisk tilpasser sig de mål du finder under “omslagsspecifikationer”.

Tryk på Gem og luk omslagsdesigneren. Her får du en forhåndsvisning at det du har designet. Gå videre til prissætningen.

På trin 6 skal din bog prissættes. Du kan se mindsteprisen under “bestil din bog”. Prøv dig gerne frem med forskellige beløber og se hvordan din fortjeneste ændrer sig. Dette trin kan du først udfylde når du har købt udgivelsespakken på trin 2. Du kan dog sagtens bestille et testeksemplar hjem på nuværende tidspunkt.

OBS. Nedestående billede er KUN et eksempel, som er baseret på en A4 hardback i sort/hvid på 299 sider. Priserne er meget individuelle da ingen bøger er ens. Har du eksempelvis en enkelt eller to sider i din bog der skal trykkes i farve, vil prisen allerede dér være anderledes.

Skulle du være i tvivl om prissætningen og hvordan bøgerne prissættes, så læs vores uddybende artikel her. Skulle du stadig være i tvivl, så kontakt os på publish@saxo.com for at få uddybet udregningen.

Nu kan du gå videre til det sidste og 7. trin. Her anbefaler vi at du bestiller et prøveeksemplar hjem til dig selv før du udgiver. Det er altid spændende at få et eksemplar hjem så man kan se det fysiske produkt, men det er også en god mulighed for at se om man er tilfreds med den måde man har opsat manuskriptet på eller designet af omslaget. Når du har modtaget din bog, kan du hoppe frem og tilbage mellem de forskellige trin for at justere ændringerne eller uploade nye filer. Når du er tilfreds, kan du udgive din bog.

Vær opmærksom på, at såfremt du sprang trin 2 over i starten af processen, skal denne pakke købes før du kan få lov til at trykke på udgiv. Du skal derfor gå tilbage til trin 2 og købe udgivelsespakken. Herefter er det vigtigt at det tildelte ISBN bliver indført i kolofonen i dit manuskript.

Skulle der være noget af overstående, hvor du kunne ønske professionel hjælp, står vi klar. Skriv en mail til os på publishsalg@saxo.com for at høre hvad det vil koste at få designet et omslag, læst korrektur eller få din manuskript opsat. Vi kan også hjælpe med at trykke et større oplag af din bog.

Hjalp artiklen dig?

Relaterede artikler