1. Hjem
  2. Publizon og eReolen

Publizon og eReolen

Publizon er en dansk distributør af e-bøger og lydbøger. Når du vælger Publizon som salgskanal, sørger vi for, at din udgivelse uploades på tredjepartsplatformen. Herfra vil alle danske netboghandlere kunne købe og videresælge din udgivelse. 

Det er vigtigt at understrege, at Saxo Publish kan ikke garantere, at andre boghandlere vil købe og sælge din udgivelse. Vi sørger blot for, at den bliver gjort tilgængelig hos Publizon, hvorfra boghandlerne kan vælge at købe bogen.

eReolen

Når din udgivelse sættes til salg gennem Publizon, bliver den også automatisk gjort tilgængelig for eReolen, der er biblitotekernes platform for udlån af digitalt materiale. eReolen har deres eget matarialeudvalg som udvælger, hvilke titler der skal være tilgængelige for udlån. Man skal ikke selv sende materiale ind til udvalget på samme måde som man kan med en fysik bog. Det er ikke muligt at fravælge eReolen ved udgivelse igennem Publizon. Ønsker man ikke at give eReolen mulighed for adgang til sine udgivelser, skal man fravælge Publizon som salgskanal.

Priseksempel

Hver gang din bog udlånes på eReolen, modtager du et beløb afhængigt af bogens udgivelsesdato:

0-6 mdr. fra udgivelsesdato 7-24 mdr. fra udgivelsesdato Over 24 mdr. fra udgivelsesdato Småskrifter*
10,15 kr9,10 kr7,35 kr3,68 kr

Når vi sætter din bog til udlån via Publizon, modtager du som udgiver 70% af beløbet fra eReolen. De resterende 30% går til Saxo i administrationsgebyr.

*Småskrifter er børne-ebøger under 14 sider, voksen-ebøger under 55 sider og ebøger med en nettopris på kr. 29,- eller derunder. En normalside er hos eReolen fastsat til 1800 tegn.

Eksempel på 0-6 måneders udgivelsesdato:

Et udlån af en nyudgivet bog14,5 kr.
Andel til Saxo (30% i administrationsgebyr)4,35 kr.
Andel til udgiver (70%)10,15 kr.