1. Hjem
 2. Trykt bog
 3. Prissætning – udgivelsesplatformen
 1. Hjem
 2. E-bog
 3. Prissætning – udgivelsesplatformen
 1. Hjem
 2. Lydbog
 3. Prissætning – udgivelsesplatformen
 1. Hjem
 2. Udgiv
 3. Prissætning – udgivelsesplatformen

Prissætning – udgivelsesplatformen

Her kan du læse mere om prissætning og salg. Dette er 6. trin i din udgivelsesproces og her skal du fastsætte bogens vejledende udsalgspris samt beslutte hvilke salgskanaler du ønsker bogen skal sælges igennem.

Hvordan beregnes bogens pris?

Den trykte bogs pris beregnes efter minimumsprisen er fundet. Bogen får en minimumspris når trykomkostningerne er udregnet. Når bogens trykpris er fundet, bestemmer du selv hvad du vil prissætte bogen til.

En e-bog har ikke en minimumspris. Vi anbefaler at e-bogen prissættes en smule lavere end en trykt bog.

Hvad er salgsomkostninger?

Ud over trykomkostningerne vil der være omkostninger forbundet med distribution af din bog. Salgsomkostningerne stiger, hvis du aktiverer samtlige salgskanaler.

Hvorfor varierer fortjenesten pr. bogsalg?

Fortjeneste pr. bogsalg vil variere alt efter hvilke salgskanaler du fra- og tilvælger. Salg på vores webshop forhøjer din fortjeneste, mens salg på andre salgskanaler kan resultere i en lavere fortjeneste.

Er det muligt at ændre bogens salgspris efter udgivelse?

I Danmark kan du godt ændre prisen på dine udgivelser.
Nogle lande, blandt andre Holland og Tyskland, holder dog fast i et ‘fast bogpris’-princip. Dette betyder, at der i princippet kræves et nyt ISBN for at ændre prisen på trykte bøger i disse markeder. Ved e-bøger er reglerne i disse markeder dog ofte mere lempelige.

Hvad betyder det, at der er frie bogpriser i Danmark?

En forfatter eller et forlag bestemmer selv hvad bogen skal prissættes til.
Det er op til boghandlere og andre forhandlere af bøger at vurdere, om de vil købe bogen hjem til den pris der er blevet bestemt.
Forfatteren og forlaget kan derimod ikke bestemme, hvad bogen skal sælges for i butikken – det bestemmer forhandleren.

Prissætning af Print on Demand

I forbindelse med den opdaterede platform har vi gentænkt vores prissætningsmodel. Tidligere har vi arbejdet ud fra en indkøbsprismodel, hvilket betød, at man som forfatter prissatte bogens indkøbspris for forhandleren, uden mulighed for rabat for forhandleren. Du kan læse mere her.

Hjalp artiklen dig?

Relaterede artikler