1. Hjem
  2. Udgiv
  3. Pligtaflevering

Pligtaflevering

Pligtaflevering

Man har som udgiver pligt til at aflevere to eksemplarer af sin udgivne bog til Det Kongelige Bibliotek. Pligtaflevering bruges som redskab til at indsamle den danske kulturarv og har fungeret siden år 1697.

Pligtaflevering er derfor en vigtig del af udgivelsesprocessen, som sikrer at vores udgivelser i Danmark, altid kan findes på Det Kongelige Bibliotek

Saxo Publish er ikke et forlag, og derfor står man som udgiver og har ansvaret for at ens udgivelse sendes til pligtaflevering.

Du bestiller en pligtaflevering ved at oprette en ordre og vælge Det Kongelige Biblioteks adresse som leverings adresse. Adressen er:
Det Kgl. Bibliotek, ATT: Pligtafleveringen
Christians Brygge 8
1219 København K.

Der skal bestilles to eksemplarer til det Kongelige bibliotek, og levering skal ske hurtigst muligt, men senest et halvt år efter udgivelse. Du kan læse mere om pligtaflevering ved Det Kongelige Bibliotek her.

Digital pligtaflevering

Hvis man udelukkende udgiver sin bog i digital form, anbefales det stadig at sende bogen til Det Kongelige Bibliotek. Så sikrer du dig at den indgår i den danske kulturarv.

For at uploade filen, skal man logge ind via Det Kongelige Biblioteks egen side hvor du skal have downloadet filen til egen computer, hvorefter du kan uploade den til deres system. For at sikre sig at det er dig, som forfatter, der gør dette, skal du logge ind via MitID.

Kontakt Det Kongelige Bibliotek

Skulle du, mod forventninger opleve problemer med at uploade, eller have yderligere spørgsmål til pligtaflevering, kan du kontakte Det Kongelige Bibliotek ved at klikke her.

Lektørudtalelse

Det er også muligt at komme i betragtning til en lektørudtalelse. Lektørudtalelsen gør det nemmere for de resterende biblioteker at orientere sig i nyere udgivelser, og man kan derfor være heldig og komme bredt ud til de danske biblioteker. Du kan læse meget mere om Lektørudtalelser her.

Relaterede artikler