1. Hjem
  2. Trykt bog
  3. Omslagsdesign
  1. Hjem
  2. E-bog
  3. Omslagsdesign
  1. Hjem
  2. Udgiv
  3. Omslagsdesign

Omslagsdesign

Omslaget er en vigtig del af din udgivelse, da det skal vække læselysten og nysgerrigheden hos læseren. Vi anbefaler derfor, at dit omslag er velovervejet og gennemarbejdet. Herunder svarer vi på diverse spørgsmål omhandlende design af omslag.

Hvordan designer jeg selv et omslag?

Ønsker du selv at designe et omslag til din udgivelse, kan du benytte vores omslagsdesigner. Den finder du på trin 5 i udgivelsesprocessen. Du starter med at vælge den ønskede skabelon og derefter kan du begynde at designe dit omslag. Du kan læse vores guide her. Du kan først komme til omslagsdesigneren når du har oprettet en bog på din profil og udfyldt trin 1-4.

Er det muligt at uploade mit eget billede?

Ja, det er det. Billedet skal overholde nogle specifikationer for at det kan benyttes. Desuden anbefaler vi at billedet er på 300 dpi eller derover. På denne måde opnår du det bedste resultat. Billedet skal være JPG eller PNG. Husk at du skal eje rettighederne til billedet.

Det uploadede billede er en anden størrelse end det jeg valgte i skabelonen. Hvad gør jeg?

Du kan trække og anbringe billedet, hvor du ønsker i skabelonen. Derefter kan du beskære billedet. Vi forstørrer, formindsker eller skalerer ikke billedet.

Find omslagets specifikationer ved at klikke på “Omslagsspecifikationer”. Her kan du se hvilken størrelse dit omslag skal have.

Kan jeg uploade omslaget som en PDF-fil?

Ja, det kan du. Du bedes dobbelttjekke størrelsen og bredden inden du uploader. Du kan se hvilke specifikationer dit omslag skal have når du er på trinnet i udgivelsesprocessen. Ved at klikke på “omslagsspecifikationer” får du de præcise mål for omslaget. Disse mål er udregnet på baggrund af det uploadede manuskript, og derfor er det først muligt at give bogens mål på dette trin.

Kan jeg uploade omslaget som en jpg- eller png-fil?

Ja, det kan du! Du bedes dobbelttjekke størrelsen og bredden inden du uploader. Der skal være plads nederst i venstre hjørne til ISBN og stregkoden. Sørg derfor for at bruge den rigtige skabelon. Èn af dem omfatter et helt billede (FullEmpty). Vælger du denne skabelon, vil det uploadede billede fylde hele omslaget.

Er det muligt at anbringe et billede af mig selv på bogens bagside?

Ja, det er det! Du skal bare sørge for at billedet er i høj opløsning. Du kan uploade et billede af dig selv under fanen ’mine profiler’.

Hvordan fremgår ISBN på bogens omslag?

Når du har anmodet og betalt for et ISBN, vil det, samt en stregkode, automatisk blive placeret på bagsiden af bogens omslag.

Hvad skal jeg gøre med den tilsendte PDF-fil?

Du bedes læse PDF-filen grundigt igennem, og tage stilling til om du er tilfreds med indholdet. Bogens omslag vil blive printet, som den fremgår i PDF-filen. PDF-filen er allerede konverteret til CMYK, printerfarverne. Vær opmærksom på at farverne i PDF-filen (CMYK) kan fremstå en smule anderledes grundet din computerskærm (RGB).

Jeg kan ikke se teksten på bogens ryg. Hvorfor det?

Udgiver du en bog, hvor ryggen er smallere end 6mm, kan den ikke påføres nogen tekst.

Hvordan ser indersiden af bogens omslag ud?

Indersiden af omslaget efterlades blankt, både på forsiden og bagsiden, hvilket er tilfældet ved de fleste bøger.

Hvordan ser et omslag til en e-bog ud?

Det er kun omslagets forside, der bruges til din e-bog og ePub-fil. Der benyttes ikke bagsider og bagsidetekst på e-bøger.

Hvorfor står der “Concept” på mit omslag?

Du skal ikke gå i panik hvis der står “Concept” på dit omslag på platformen. Dette er blot en forhåndsvisning. “Concept” vil naturligvis ikke fremgå på dit færdige omslag.

Relaterede artikler