1. Hjem
  2. E-bog
  3. Kopibeskyttelse og Publish
  1. Hjem
  2. Planlæg din udgivelse
  3. Kopibeskyttelse og Publish
  1. Hjem
  2. Udgiv
  3. Kopibeskyttelse og Publish

Kopibeskyttelse og Publish

Hvad er kopibeskyttelse?

Kopibeskyttelse eller Digital Rights Management (DRM) har til formål at begrænse og eliminere ulovlig piratkopiering af digitalt materiale beskyttet af ophavsret. Dette foregår ved at den digitale fil bliver låst, således at der kun kan opnås adgang til filen med en unik nøgle eller kodeord. På denne måde forsøger udgiveren at sikre sig, at det kun er den person som har betalt for produktet, der har adgang til materialet. Det er særligt udbredt blandt engelske og amerikanske udgivelser, men er også begyndt at komme i brug i Danmark, særligt ved fagudgivelser og studiebøger.

Hvordan læser jeg en DRM beskyttet bog?

På Saxo.com er der en serie af artikler omhandlende DRM-beskyttelse, og hvordan man læser DRM beskyttede e-bøger på diverse enheder.

Læs dem her.

Saxo Publish og kopibeskyttelse

Når du udgiver en e-bog igennem Saxo Publish, tilbyder vi ikke kopibeskyttelse/DRM. Vores oplevelse er, at DRM-beskyttelse i langt højere grad er til gene for de kunder, der har købt din bog, end det er en hindring for dem, som ønsker at piratkopiere dit materiale. Det besvær der følger med når kunden køber en DRM beskyttet e-bog, kan i mange tilfælde afskrække kunden fra at købe din e-bog. Ydermere begrænser man i høj grad de muligheder kunden har for at læse den e-bog de har betalt penge for.

Ofte kan en DRM beskyttet bog ikke læses på flere af de gængse e-bogslæsere, hvilket betyder at man må ty til sin PC, telefon eller tablet, og selv her kan DRM medføre besvær.

Af disse grunde har vi i Saxo Publish besluttet ikke at tilbyde DRM/kopibeskyttelse af materiale udgivet via vores platform.

DRM og Publish International

Du har mulighed for at sætte din e-bog til salg igennem udenlandske kanaler, såsom Amazon. Ofte vælger disse salgskanaler at lægge deres egen udgave af DRM-beskyttelse på din udgivelse, og dette er ofte et krav for at kunne udgive igennem dem. Amazon udgiver for eksempel kun e-bøger der er lavet i deres eget format, men de står også selv for at konvertere din udgivelse, så du har ikke noget af besværet. Hvis en kunde derfor vælger at købe din udgivelse igennem en af disse kanaler, kan han eller hun opleve at modtage en DRM beskyttet e-bog.

Relaterede artikler