1. Hjem
  2. Planlæg din udgivelse
  3. Hvad vil det sige at være en selvstændig forfatter?

Hvad vil det sige at være en selvstændig forfatter?

Helt grundlæggende betyder det at være en selvstændig forfatter, at du ikke udgiver dit materiale igennem et eksisterende forlag, men står for udgivelsen selv.

Hvad betyder det for dig?

Som selvstændig forfatter er det ikke nok bare at skrive et manuskript. Du skal også designe et omslag, sætte dit manuskript op i den rigtige størrelse, være din egen redaktør og læse din egen korrektur. Vigtigst af alt skal du også være din egen promoter og lave din egen markedsføring. Hvis du ønsker at sælge din udgivelse, er det ensbetydende med, at fortælle verdenen at den er der, på adskillige måder, og at de skal købe lige netop din udgivelse.

Fordele

Du har styringen. Det er ene og alene dig der bestemmer over din udgivelse. Du beholder rettighederne, du bestemmer indholdet, og du har det sidste ord i alle sager vedrørende din udgivelse.

Der er også en økonomisk fordel, da fordelingen af overskuddet er i din favør. Du kan læse mere om dette i denne artikel, men kort sagt så er det dig der tjener pengene på dit arbejde og ikke et forlag.

Ulemper

Det kan være en stor mundfuld at stå med alt arbejdet selv, og det er også dig der løber risikoen. Der er dig der står for udgifterne, og der er ingen garanti for at tjene pengene hjem igen.

Konklusion

Som selvstændig udgiver skal du være klar til at løbe med bolden selv. Til gengæld har du en lang række fordele du ikke finder hos et traditionelt forlag.

Saxo Publish stiller en platform til rådighed, der gør det let at være selvstændig udgiver. Platformen er gratis at bruge – du betaler først når du vælger at udgive.

Relaterede artikler