1. Hjem
  2. Trykt bog
  3. Guide til brug af omslagsdesigneren
  1. Hjem
  2. E-bog
  3. Guide til brug af omslagsdesigneren
  1. Hjem
  2. Udgiv
  3. Guide til brug af omslagsdesigneren

Guide til brug af omslagsdesigneren

Introduktion

Design omslaget til din trykte bog eller e-bog via fire simple trin. Denne artikel guider dig igennem brugen af vores omslagsdesigner. Du kan frit springe frem og tilbage mellem de fire trin. Vi anbefaler dog, at du følger nedenstående gennemgang. Guiden gælder både PoD og e-bøger.

Ønsker du at lave et omslag i et andet program end det vi stiller til rådighed, skal du være opmærksom på at det skal have de korrekte mål. Målene får du når manuskriptet er uploaded, da den bruger manuskriptet til at udregne omslaget størrelse. Du kan benytte denne udregner til at danne dig et overblik.

1. Skabeloner

På første trin vælger du den skabelon, du ønsker at arbejde videre på. Når du har fundet den ønskede skabelon, skal du klikke på knappen ”Næste”. Vær opmærksom på at du i skabelonerne ”København” og ”Melbourne” ikke kan indsætte eget billede.

2. Skrifttyper

Du skal nu vælge hvilket typografisk tema du ønsker at anvende på din bog. Når du har fundet dette, skal du klikke på ”Næste”.

3. Farver

På tredje trin skal du vælge den ønskede farvekombination. Når denne er i skabet, skal du klikke videre som før. Det er en god ide at trykke på GEM undervejs.

4. Dit omslag

På sidste trin er der flere elementer du kan forholde dig til. Du vælger element ved at klikke på det på omslaget. For eksempel hvis du ønsker at skifte billede, skal du klikke på billedet. Du har også mulighed for at placere elementer efter eget ønske. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at omrokere stregkoden.

Til- og fravalg af elementer

Ved at klikke på øjet yderst til venstre, får man muligheden for at til- og fravælge diverse elementer. Du kan for eksempel deaktivere forfatterbillede hvis du ikke ønsker dette. Prøv dig frem og se hvad du bedst kan lide.

Redigér tekstelementer

Ved at klikke på et tekstelement, kan du redigere diverse indstillinger for omslagets tekst. Du kan eksempelvis ændre teksten ved at klikke på “redigér tekst”, gøre teksten kursiv eller ændre dens farve. Se billede 2 for flere indstillinger.

billede 1
billede 2

Valg af billede

Gør dit omslag endnu mere personligt ved at skifte billede. Det gør du ved at klikke på omslagets billede. Når du har gjort det, vil der komme en bjælke frem i højre side af skærmen. Når du har valgt dit billede, skal du klikke på “Anvend”. Du kan både uploade dit eget billede eller bruge et af vores standardbilleder.

Gem dit omslag

Når du har færdigdesignet dit omslag, klikker du på knappen ”Gem” øverst i højre hjørne. Vær opmærksom på at det kan tage lidt tid at gemme dit omslag. Helt indtil udgivelse, kan du altid gå tilbage og foretage justeringer af dit omslag.

E-bog

1. Skabeloner

På første trin vælger du den skabelon du ønsker at arbejde videre på. Når du har fundet den ønskede skabelon, skal du klikke på knappen ”Næste”. Vær opmærksom på at du i skabelonerne ”København” og ”Melbourne” ikke kan indsætte eget billede.

2. Skrifttyper

Du skal nu vælge hvilket typografisk tema du ønsker at anvende på din e-bog. Når du har fundet dette, skal du klikke på ”Næste”.

3. Farver

På tredje trin skal du vælge den ønskede farvekombination. Når denne er i skabet, skal du klikke videre som før.   

4. Dit omslag (forside)

På sidste trin er der flere elementer du kan forholde dig til. Du vælger element ved at klikke på det på forsiden. For eksempel hvis du ønsker at skifte billede, skal du klikke på billedet. Du har også mulighed for at placere elementer efter eget ønske.

Redigér tekstelementer

Ved at klikke på et tekstelement kan du redigere diverse indstillinger for omslagets tekst. Du kan eksempelvis ændre teksten ved at klikke på “redigér tekst”, gøre teksten kursiv eller ændre dens farve.

billede 1

Valg af billede

Gør din forside endnu mere personligt ved at skifte billede. Det gør du ved at klikke på forsidebilledet. Når du har gjort det vil der komme en bjælke frem i højre side af skærmen. Når du har valgt dit billede, skal du klikke på “Anvend”.

Gem din forside

Når du har færdigdesignet din forside, klikker du på knappen ”Gem” øverst i højre hjørne. Vær opmærksom på at det kan tage lidt tid at gemme din forside. Helt indtil udgivelse, kan du altid gå tilbage og foretage justeringer af din forside.

Relaterede artikler