1. Hjem
  2. Promovér din udgivelse
  3. Gode råd til promovering

Gode råd til promovering

Gode råd til Gør-det-selv promovering

Få anmeldt din bog

Det kan være en god ide at sende din bog ind til anmeldere. Også her kan det være en fordel at benytte de nye medier. Findes der måske en blogger der skriver om netop dit emne, kunne det være at denne person måske ville læse bogen og anmelde den på sin blog. Det kan også være, at der findes nogle som laver en podcast som omhandler netop det du skriver om, og i den forbindelse kunne det være relevant at de tog bogen og snakkede om den i deres podcast. Der findes naturligvis også de gamle medier som den trykte avis, hvor du kan sende bogen afsted. Her skal du blot være opmærksom på, at de store dagblade modtager rigtig mange anmeldereksemplarer og kun spalteplads til et par stykker om ugen. Undersøg derfor om der er mindre aviser eller lokale aviser. En vigtig ting at tænke over er først og fremmest din modtager. Gør dig nogle klare overvejelser over hvilket publikum du ønsker, skal være modtager af din bog og forsøg at ramme dem.

Eksempler:

En slægtsroman om en familie fra Sønderjylland, vil være oplagt at sende ud til lokale aviser og medier.

Hvis du har skrevet en bog om virksomhedsudvikling og innovation skal du ikke sende den til anmeldelse hos Københavns Universitets humanistiske månedsmagasin, men måske nærmere undersøge om Copenhagen Business School har et studentermagasin du kan sende bogen til.

Du kan også få venner og bekendte til at læse bogen, så de kan sprede budskabet på deres sociale medier. Desuden kan det gøre gavn for bogen på saxo.com, hvis der bliver givet stjerner og skrevet en lille anmeldelse dér, så påmind gerne dine læsere om at anmelde den på saxo.com. Du kan læse mere om hvordan søgning og anmeldelser virker på saxo.com længere nede i denne artikel.

Del på de sociale medier

Sørg for at dele salgslinket til din bog ofte. Du kan også overveje at lave en konkurrence hvor præmien er et eksemplar af bogen. Du kan også dele et kapitel af bogen som PDF før udgivelsen, og på denne måde give dine følgere en læseprøve. Dette kan være medvirkende til at vække en læselyst. Del gerne løs på facebook, Instagram og hvor du ellers holder til.

Tag ud og vis bogen frem

Hør dit lokale bibliotek om du må komme og tale om din bog, samt læse højt af den. Dette vil være en oplagt promoveringsmulighed hvis den lokale avis allerede har anmeldt den.

Har du skrevet en undervisningsbog, så hør en lokal skole eller et uddannelsessted om du må komme og holde oplæg.

Tager du ud med din bog er det altid en god ide at have nogle eksemplarer med til salg eller til at vise frem, så sørg for at have et lille oplag med af bogen.

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvorledes du kan promovere din bog.

Sådan virker Saxo.com

Jo flere gange der bliver søgt på din bog, jo højere kommer den på listen.

Det er derfor at bestsellerne dukker op først, når man søger på noget bestemt. Det er derfor det er så vigtigt at generere trafik ind til din udgivelse, som du kan lave gennem link til salgssiden der bliver delt. Det samme er tilfældet med anmeldelser og stjerner. Når en udgivelse får disse, kommer de typisk også højere op på listen.

Det er også derfor at meta-data er vigtige. Metadata er de data, du udfylder når du udgiver. Det er eksempelvis nøgleord, kategorier, emne og lign. Når en køber søger på de nøgleord du har angivet, skulle din bog gerne komme frem, selvom nøgleordet ikke indgår i bogens titel.

Hjalp artiklen dig?

Relaterede artikler