1. Hjem
  2. Fra e-bog til fysisk bog

Fra e-bog til fysisk bog

Denne guide hjælper dig med at lave dit e-bogsmanuskript til et manuskript der kan benyttes til udgivelse af en fysisk bog på platformen.

Den første overvejelse

Den første vigtige beslutning du skal tage når du skal sætte dit manuskript op, er hvilken størrelse du ønsker at bogen skal have.

Du kan se alle vores størrelser her

Vi har skabeloner til alle størrelser, som man kan få tilsendt såfremt man ønsker det. Disse skabeloner har indlejret korrekte marginer der passer til den pågældende størrelse og vi har sørget for at sidetallene også er indlejret korrekt.

Skabelonerne kan også downloades på trin 3 “Manuskript” i udgivelsesprocessen. Tryk på knappen hvor der står wordskabelon, og der vil bliver downloaded en skabelon i den størrelse, som du valgte på trin 1.

Du kan naturligvis sagtens sætte dit manuskript op uden brug af vores skabeloner.

Opsætningen

Start med at find dit originale manuskript frem. Du har det garanteret liggende som et tekstdokument. Dette tekstdokument er det bedste sted at starte. Herefter åbner du et nyt, tomt dokument, eller den tilsendte skabelon, så du har begge dokumenter åben på din computer. Herefter er det blot at kopiere din tekst fra dit oprindelige manuskript til dit nye.

Det kræver ganske naturligt noget justering, det vil det altid gøre når man kopierer fra ét dokument til et andet, da der kan være noget formatering fra det originale dokument der ikke blvier ført med over, eller som kommer til at se anderledes ud. Det er derfor nødvendigt at kigge igennem for at sikre sig at det ser ud som man ønsker det.

Vi anbefaler at hvert nyt kapitel begynder på en ulige side, da et nyt kapitel derfor vil starte på en højreside.

Vi anbefaler også at der er lige margener.

Upload

Når manuskriptet er færdigopsat er du klar til at uploade det på din profil. Du kan uploade filen som et worddokument og som PDF.

Log ind, opret en ny bog såfremt dette ikke allerede er gjort, og upload dit manuskript.

Vi anbefaler at man altid bestiller et prøveeksemplar af bogen før man udgiver den, så man kan se resultatet.

Tips og gode råd

Find en bog fra din boghylde og kig på, hvordan denne er sat op. På hvilken side står titlen? Hvor står kolofonen? Hvordan begynder et kapitel? Hvordan ser sidetallene ud, osv.

KISS (Keep It Simple, Stupid). Dette princip gælder i høj grad når det kommer til opsætning af bøger. Hvis man prøver at gøre det for “design-agtigt” bliver det hurtigt blive for meget, og dermed en dårlig læseoplevelse.

Sørg for at der er en ensartethed. Lad vær med at drukne i 20 forskellige skrifttyper til hver eneste overskrift og afsnit. Brug variationer af den samme, så overskrifterne er i BOLD og citater er i Kursiv osv.

Sørg også for at der altid er samme linjeafstand i hele dokumentet.

Skriver du på en skønlitterær bog, kan du med fordel udelade en indholdsfortegnelse. Det er oftest kun fagbøger der indeholder indholdsfortegnelser.

Vi Anbefaler at man holder sig til skriftstørrelse 11 og 12 og vælger en standard skrifttype som Calibre eller Helvetica

Er du i tvivl om selve udgivelsesprocessen på platformen, kan du læse vores trin-for-trin guide her

Hjalp artiklen dig?