1. Hjem
  2. Trykt bog
  3. Bogens omslag og gode råd
  1. Hjem
  2. E-bog
  3. Bogens omslag og gode råd
  1. Hjem
  2. Udgiv
  3. Bogens omslag og gode råd

Bogens omslag og gode råd

Når bogens manuskript er blevet opsat og uploadet på platformen, er det tid til at tænkte på bogens omslag.
Her er der to retninger man kan gå – du kan få en grafiker til at lave det, eller du kan lave det selv.
Vi har gjort det let selv at designe et omslag med vores omslagsdesigner, som er et værktøj du finder på trin 5 i udgivelsesprocessen.
Hvad end du udgiver en e-bog eller en fysisk bog, skal omslaget vække læserens interesse.

Får du en grafiker til at lave omslaget, skal grafikeren have målene på omslaget. Dem finder du under “Omslagsspecifikationer”.

Når omslaget er lavet færdigt skal du selv uploade det på platformen.
Vælger du selv at designe dit omslag, skal du klikke på “Åben omslagsdesigner”.

Gode råd

1. Titlen skal være tydelig
Gør din titel tydelig. Titlen skal kommunikere essensen af din bog og er det der adskiller den fra alle andre bøger på en boghylde. En læser eller en køber må aldrig være i tvivl om bogens titel. Selv når bogens forside vises som miniaturebillede, skal bogens titel ikke være til at stille spørgsmålstegn ved. Forholdende for dit bogomslag skal i det hele taget være så lidt præget af tvivl som muligt, dette mellem dig som afsender og kunden som modtager; mere om hvordan du kan imødekomme det i de næstfølgende punkter.

2. Tænk over skrifttypen og farverne
Al tekst på bogens omslag skal være let at læse.
Baggrundens farve må ikke være for tæt på farven på teksten, da den så kan blive svær at læse.

3. Lad være med at have for mange elementer
For mange elementer kan forvirre – der må ikke være for meget tekst eller for mange grafiske elementer. Specielt når mange købere ser forsiden i miniaturebillede på en skærm, skal det være til at gennemskue hver en detalje på omslaget.

4. Design efter din genre
Det er oplagt at skrifttype, farver og billede passer til bogens genre. Der skal ikke herske tvivl om det for eksempel er en krimi, en kærlighedsroman, en kogebog eller undervisningsmateriale.

5. Kommuniker bogens tema visuelt Selve omslaget skal udgøre en fortællende del af den historie læseren involveres i, når denne er i færd med at læse bogen; det kan derfor være en fordel at have et af bogens hovedelementer med i designet af omslaget. Men vælg kun et enkelt, da det fortsat skal være så simpelt som muligt.

Du kan med fordel benytte dit eget billede som baggrund, eller måske finde et på nettet, hvilket du skal sikre dig ikke er beskyttet af ophavsret.

Hjalp artiklen dig?

Relaterede artikler