1. Hjem
  2. Bogens omslag

Bogens omslag

Når bogens manuskript er blevet opsat, og uploaded på platformen er det tid til at tænkte på bogens omslag.
Her er der to retninger man kan gå – du kan få en grafiker til at lave det, eller du kan lave det selv. Vi har gjort det let selv at designe et omslag med vores omslagsdesigner, som er et værktøj du finder på trin 5 i udgivelsesprocessen.
Hvad end du udgiver en e-bog eller en fysisk bog, skal omslaget vække læserens interesse. 

Får du en grafiker til at lave omslaget skal grafikeren have målene på coveret. Dem finder du under “Omslagsspecifikationer”.
Når coveret er lavet færdigt
Vælger du selv at designe dit omslag skal du klikke på “Åben omslagsdesigner”.

DE FEM RÅD

1. Titlen skal være tydelig
Gør din titel tydelig. Titlen skal kommunikere essensen af din bog og er det der adskiller den fra alle andre bøger på en boghylde. En læser eller en køber må aldrig være i tvivl om bogens titel. Selv når bogens forside vises i miniatureformat, skal bogens titel ikke være til at stille spørgsmålstegn ved.

2. Tænk over skrifttypen og farverne
Al tekst på bogens cover skal være let at læse.
Bagrundens farve må ikke være for tæt på farven på teksten da den så kan blive svær at læse.

3. Lad være med at have for mange elementer
For mange elementer kan forrvirre – der må ikke være for meget tekst eller for mange grafiske elementer. Specielt når mange købere ser forsiden i miniatureudgave på en skærm, skal det være til at gennemskue hver lille detalje på coveret. 

4. Design efter din genre
Det er oplagt at skrtifttype, farver og billede passer til bogens genre.  Der skal ikke være tvivl om det er en krimi, en kærlighedsroman, en kogebog eller undervisningsmateriale. 

5. Kommuniker bogens tema visuelt
Selve coveret skal fortælle en del af den historie som man kan læse på siderne inde i bogen. Det kan være en fordel at have et af bogens hovedelementer med i designet. Men vælg kun et enkelt da det fortsat skal være så simpelt som muligt. 

Se vores eksempler herunder:

Du kan med fordel benytte dit eget billede som baggrund, eller måske finde et på nettet som ikke er beskyttet af en ophavsret.

Hjalp artiklen dig?